معاون فناوري و نوآوري وزارت علوم، تحقيقات و فناوري:
طرح ملي ميزباني از دانشجويان در پژوهشگاه صنعت نفت بايد الگو قرار گيرد
مصادف با روز دانشجو، نشست مشترکی میان رئيس پژوهشگاه صنعت نفت و معاون فناوري و نوآوري وزارت علوم، تحقيقات و فناوري روز سهشنبه 16 آذر در پژوهشگاه برگزار شد.
دکتر علی خیرالدین، معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با حضور در ميان جمعي از دانشجويانِ طرح ملي ميزباني ، ضمن تبريك روز دانشجو، در جريان آخرين روند فعاليتهاي اين افراد نيز قرار گرفت.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در حاشيه اين بازديد به موضوع فرهنگسازی فناوری و نوآوری در دانشگاهها و پژوهشگاهها اشاره کرد و گفت: خوشبختانه پژوهشگاه صنعت نفت توانسته با اجرای ایده طرح میزبانی از دانشجویان ارشد و دکتری در اين امر پيشگام باشد و اين موضوع را در ميان جامعه دانشگاهي توسعه بخشد.
ایشان بر گسترش ارتباط صنعت و دانشگاه تاکید کرد و افزود: چنانچه پایاننامه كارشناسي ارشد و رساله دکترا دانشجويان در قالب موضوعات صنعتي و نياز محور باشد، طبیعتا حضور مجموعهاي نظير پژوهشگاه صنعت نفت ميتواند بستر مناسبي را براي پيشبرد اهداف دانشجويان فراهم سازد.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تصريح كرد: متاسفانه در سالهاي اخير تعداد واحدهاي علاقهمند براي ورود به حوزه فعاليت پاركهاي علم و فناوري و يا مراكز رشد بسيار كاهش يافته است و اين امر نشان از آن دارد كه ما در خلق فناوري و نوآوري به خوبي عمل نكردهايم.
وي يكي از راههاي خلق فناوري را توسعه مراكز كارآفريني دانست و گفت: تعامل ميان دانشگاهها با پژوهشگاهها و پاركهاي علم و فناوري بايد گسترش يابد از اين رو در جلسهاي كه با مديران پژوهشگاه برگزار كرديم بر اين موضوع مهم تاكيد شد و مقرر شد تفاهمنامهاي ميان وزارت علوم و پژوهشگاه صنعت نفت با هدف توسعه همكاريهاي مراكز رشد و پاركهاي علم و فناوري ميان طرفين منعقد شود.
خيرالدين به توانمندسازي دانشجويان در طول تحصيل نيز اشاره كرد و گفت: متاسفانه دانشجويان در زمان تحصيل آماده بازار كار نميشوند و صرفا مطالبي را به صورت تئوري فرا ميگيرند كه نميتوانند از آنها به صورت عملياتي استفاده كنند، بنابراين ايجاد مراكز نوآوري در پژوهشگاه و يا راهاندازي طرح ملي ميزباني از دانشجويان تحصيلات تكميلي ميتواند به رشد و ارتقاء دانشجويان بسيار مثمر ثمر واقع شود.
وی در ادامه تصریح کرد: از آنجایی که دانشجویان آمادگی لازم را برای ورود به بازار کار ندارند به همین علت بنده فکر میکنم ایده بحث میزبانی و تعامل کاری میان دانشگاهها، پژوهشگاه و پارک هاي علم و فناوري بسیار میتواند به این بخش کمک کند.
اين مقام مسئول به راهاندازي سامانه نظام ايدهها و نيازها از سوي وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اشاره كرد و گفت: شناسايي نيازهاي جامعه در هر بخش بايد در اولويت كاري قرار گيرد و اين سامانه ميتواند با ثبت و برطرف كردن اين نيازها از سوي مراكز تحقيقاتي، دانشگاهها و صنعت گام موثري را در پيشبرد اهداف جامعه بردارد. بر همين اساس ميتوان طرح ملي ميزباني از دانشجويان را در راستاي اين سامانه دانست كه دانشجويان تحصيلات تكميلي با انجام پاياننامه و يا رسالههاي خود مشكلات و نيازهاي صنعت را برطرف ميسازند از سوي ديگر اين طرح كه توسط پژوهشگاه صنعت نفت اجرايي شده است ميتواند با كارآفريني و اشتغالزايي الگويي براي ديگر مراكز پژوهشي و سازمان ها شود.
ايشان به دستاوردهاي سامانه نظام ايدهها و نيازها اشاره كرد و گفت: ايجاد طوفان فكري در كمك به حل مسائل كشور، كاربردي سازي پاياننامههاي ارشد و دكتري بر اساس حل نيازهاي كشور آگاهي، طبقهبندي و اولويت بندي نياز هاي واردات ، صنعت ، دولت، جامعه و رتبهبندي دانشگاهها را مي توان برخي از دستاوردهاي اين سامانه برشمرد.
وي با بيان اينكه در حال حاضر بسياري از تحقيقات در كشور بنيادي ميباشد، تصريح كرد: تحقيقات بنيادي بسيار با ارزش است و خوشبختانه در منطقه رتبه اول را در اين زمينه به خود اختصاص دادهايم ولي در بحث خلق فناوري و تجاريسازي از جايگاه خوبي در دنيا برخوردار نميباشيم و اين امر نشان از آن دارد كه از پتانسيل موجود در كشور به خوبي استفاده نشده است و بايد در اين زمينه تلاش خود را بيشتر كنيم.