رئيس اطلاعات علمي و مديريت دانش:
وجود قدیمی ترین آرشیو نشریات حوزه نفت در کتابخانه پژوهشگاه صنعت نفت
دكتر زهره غلامحسينزاده، رئيس اطلاعات علمي و مديريت دانش در گفتگو با واحد روابط عمومي پژوهشگاه صنعت نفت، ضمن گراميداشت روز كتاب، كتابخواني و كتابدار اظهار كرد: هر ساله واحد اطلاعات علمي پژوهشگاه صنعت نفت به عنوان متولي حفظ و اشاعه فرهنگ كتابخواني و كتابدار، نشستي را با حضور مديران و مسئولين سازمان در محل كتابخانه پژوهشگاه صنعت نفت برگزار ميكند كه امسال به دليل وجود بيماري كرونا اين مراسم صرفا با حضور كتابداران در اين واحد برگزار شده است.
وي افزود: به مناسبت نكوداشت اين هفته، برنامههايي نظير قدرداني از كتابخوانان برتر پژوهشگاه، نظرسنجي از همكاران در خصوص ارائه خدمات مناسب از سوي كتابخانه، پويش معرفي بهترين كتابها در حوزههاي تخصصي پژوهشگاه و برقراري ميز تبادل كتاب در پرديسها در دستور كار اين مجموعه قرار گرفته است.
ايشان با تاکید براینکه ارائه برخی خدمات کتابخانه به صورت دیجیتالی باعث ارتقاء سطح کیفی خدمات در این مجموعه می شود گفت: در همین راستا اطلاع رسانی در خصوص تازهترين منابع علمی منتشر شده، برپايي نمايشگاههاي كتاب تخصصي و عمومي و برگزاری نشستهاي مشترك با مديران كتابخانههاي تخصصی حوزههاي نفتي و غيرنفتي به عنوان اولويت برنامههاي كاري در کتابخانه می باشد.
غلامحسين زاده در همين راستا تصريح كرد: هماكنون با 24 مركز اطلاعرساني و كتابخانه تفاهمنامه همكاري منعقد كردهايم كه به واسطه اين امر ميتوانيم تعاملات برونسازماني خود را توسعه دهيم .
وي با بيان اينكه كتابخانه پژوهشگاه صنعت نفت با هدف ارتقاء سطح كيفي خدمات خود دورههاي آموزشي متعددي را برگزار نموده است، تصريح كرد: در سالهاي اخير به دلیل دسترسی به پايگاههای اطلاعاتی مانند REAXYS دورههاي آموزشي مرتبط با این پایگاهها را برگزار كردهايم و از سوي ديگر درصدد راه اندازی پورتال کتابخانه با هدف دسترسي آسان مراجعه كنندگان داخل و خارج سازمان به كتابخانه هستیم.
ايشان ادامه داد: در سالهاي اخير همكاري مناسبي را با وزارت نفت و انجمن کتابخانه های تخصصی در جهت تدوين اصطلاحنامه نفت و تدوين استانداردهاي كتابخانههاي تخصصي داشته ایم.
رئيس اطلاعات علمي و مديريت دانش بیان کرد که در حال حاضر اشتراک پايگاههاي تحليل استنادي را داریم لذا میتوانیم گزارشاتي كه مجموعه های دیگر سازمان به آنها نیاز دارند را تهيه نماييم.
وي به مهمترين مزيت كتابخانه پژوهشگاه نسبت به ساير كتابخانهها اشاره كرد و افزود: آرشيو نشريات قديمي در حوزه نفت را ميتوان در كتابخانه پژوهشگاه يافت و بسياري از مراکز تحقیقاتی ميتوانند به راحتي از اين امكان پژوهشگاه بهرهمند شوند از سوي ديگر فضا و مكان كتابخانه پژوهشگاه كاملا منطبق با استانداردهاي كتابخانه های تخصصی طراحي شده است و ميتوان اذعان داشت كه يكي از زیباترین كتابخانههاي تخصصي در سطح كشور محسوب ميشود.
ايشان تصريح كرد: در حال حاضر 200 هزار منبع اطلاعاتي در كتابخانه پژوهشگاه به صورت چاپي و ديجيتالي وجود دارد كه هر ساله به اين تعداد، منابع جديدتري نیز اضافه ميشود