علیرضا صادقآبادی، معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران در آخرين روز از نمايشگاه نفت تهران از غرفه پژوهشگاه بازديد كرد و مديران پژوهشگاه گزارشي از اثربخشی پروژههاي اين مجموعه در صنعت ارايه كردند.
به گزارش روابطعمومي پژوهشگاه صنعت نفت، دكتر بزمي ، معاون فناوري و امور بينالملل پژوهشگاه در اين بازديد به پروژه طراحي واحد توليد كك اسفنجي در پالايشگاه بندرعباس اشاره كرد و گفت: پروژه عظيم طراحي واحد توليد كك اسفنجي در پالايشگاه بندرعباس در دستور كار قرار گرفته كه دراين اقدام 12 واحد فرايندي تحت ليسانس توسط پژوهشگاه انجام خواهد شد و طرح كك سوزني نيز در پالايشگاه اراك جزو طرحهاي بسيار مهم است و پژوهشگاه با پالايشگاه شازند در حال پيگيري است.
وي در ادامه به افتتاح پالايشگاه گاز بيد بلند 2 نيز اشار كرد و گفت: این پالایشگاه دارای 3 واحد تحت لیسانس است که لیسانس یکی از واحدها را یک شرکت خارجی ارایه داده و دو واحد دیگر شامل تصفیه بوتان و واحد تصفیه میعانات، تحت لایسنس دانش فنی پژوهشگاه صنعت نفت است.
معاون فناوري و روابط بينالملل پژوهشگاه به توليد كاتاليستهاي پرمصرف از سوي پژوهشگاه نيز اشاره كرد و گفت: امسال قراردادي با شركت دانش بنيان براي توليد كاتاليست RCD به امضاء رساندهايم كه اين شركت در حال توليد 1500 تن كاتاليست براي پالايشگاه اراك است و اين كاتاليست جزو كاتاليستهاي پرمصرف صنايع پالايش بوده كه تاكنون توسط شركتهاي خارجي توليد شده است.
وي ادامه داد: در حوزه محيط زيست و رفع آلودگيهاي زيرزميني، پژوهشگاه در منطقه عسلويه فعاليت ميكند كه پروژه حياتي و بزرگي محسوب ميشود و مشكلاتي كه به دليل نشت ميعانات گازي در آبهاي زيرزميني عسلويه اتفاق افتاده بود تا حد بسيار زيادي از سوي پژوهشگاه مرتفع گردیده است.
بزمي به قرارداد این مجموعه در زمینه توسعهء پالایشگاه کرمانشاه نیز اشاره کرد و گفت: علاوه بر كيفيسازي محصولات پالایشگاه کرمانشاه، براساس این قرارداد قرار است که ظرفیت این پالایشگاه از 20 هزار بشکه در روز به 40 هزار بشکه افزایش یابد .