دکتر توفیقی:
آمادگی همکاری در همه زنجیره های عملیاتی صنعت نفت را داریم
دکتر توفیقی در نشست مشترک با شرکت نفت و گاز پارس: پژوهشگاه صنعت نفت يك نهاد وابسته به وزارت نفت و صنعت نفت است و در شرايط كنوني كشور كه شركتهاي خارجي ايران را ترك كردهاند اين امر را فرصت تلقي ميكنيم.
به گزارش روابطعمومي پژوهشگاه صنعت نفت دكتر جعفر توفيقي نگاه معتمدانه شرکت نفت و گاز پارس به پژوهشگاه را موجب تقویت روحیهء تعامل در حرکت در مسیر نیازها و اهداف صنعت خواند و گفت : همواره تلاش شده است كه فعاليتهاي اين مجموعه به توسعه فناوری منجر شود و ارايه راهحل، تستهاي ميداني و اثبات تكنولوژي و تاييد كارفرما از موضوعاتي است كه همواره در انجام پروژههاي اين سازمان مورد توجه قرار ميگيرد.
توفيقي اثربخشي پروژههاي پژوهشگاه در صنعت نفت و گاز را بسيار مهم برشمرد و افزود: تاكيد وزير محترم نفت نيز بارها بر اين نكته بوده است كه تمامي پروژهها بايد از اثربخشي قابل ملاحظهاي در صنعت برخوردار باشند، از اين رو تمامي ارايه گزارشات ما به مسئولين ذيربط با آمار و ارقام و ميزان اثربخشي و اثبات تكنولوژي همراه است.
رئيس پژوهشگاه ادامه داد: اين اطمينان را به مجموعه نفت و گاز پارس خواهيم داد كه سازمان ما همواره در كنار شما است و براي پژوهشگاه نيز همكاري با شركتي صاحب نام و اثربخش در بخش راهبردي كشور مايه مباهات است.
توفيقي به تجربيات جهاني در حوزه فعاليت شركتهاي معتبر اشاره كرد و گفت: اين تجربهها حاكي از آن است كه چندين مركز تحقيق و توسعه در كنار شركتهاي برتر نفت و گاز وجود دارد و معظلات و مشكلات مطرح شده در جلسه امروز چنانچه براي آنها راهحلي ارايه شود ارزش افزوده بسيار و در غير اين صورت ميلياردها دلار ضرر و زيان به همراه خواهد داشت.
ايشان در ادامه افزود: پژوهشگاه صنعت نفت با بودجههاي اندكي كه ساليانه صرف ميكند ميتواند ارزشهاي اقتصادي بسيار بالايي را براي كشور خلق كند و همواره محققين اين مجموعه در تلاش هستند كه براي مشكلات شركتهاي نفتي و غير نفتي راهحلهاي مناسب ارايه كرده و رضايت كارفرما را نيز جلب كنند.
اين مقام مسئول به جايگاه و امكانات پژوهشگاه صنعت نفت نيز اشاره كرد و گفت: اين مجموعه بسيار توانمند بوده و از سرمايههاي انساني، فكري، دانشي ، فيزيكي و آزمايشگاهي ارزشمند و منحصر بهفردي برخوردار است و براي بسياري از سازمانها و نهاديهاي مختلف به عنوان مرجع محسوب ميشود و شركتي نظير نفت و گاز پارس ميتواند از تمامي اين امكانات در راستاي اهداف خود بهرهمند شود.
توفيقي در همين راستا تصريح كرد: پژوهشگاه صنعت نفت يك نهاد وابسته به وزارت نفت و صنعت نفت است و در شرايط كنوني كشور كه شركتهاي خارجي ايران را ترك كردهاند اين امر را فرصت تلقي ميكنيم از اين رو اين مجموعه آمادگي دارد تا در تمامي زنجيره صنعت نفت از بالادست، پايين دست تا انرژي و محيط زيست و به ويژه موضوعات ازدياد برداشت، خوردگي كه از تخصصهاي اين سازمان محسوب ميشود به صنعت خدمات ارايه نمايد.
گفتني است در ادامه اين جلسه معاون فناوري و روابطبينالملل پژوهشگاه صنعت گزارشي از ميزان اثربخشي پروژههاي پژوهشگاه در دوسال اخير نظير طرح مراوريد خليج فارس، مطالعه و مدلسازي يكپارچه افقهاي مخزني در ناحيه دشت آبادان، مطالعه جامع و ارايه طرح توليد ميدان گازي هما، راهاندازي يك واحد مركاپتانزدايي از ميعانات گازي، طراحي واحد توليد ماده بوداركننده گازطبيعي از ميعانات گازي، پاكسازي آلايندههاي هيدروكربني و بهبود كيفيت آب زيرزميني و پاكسازي زيستي خاكهاي الوده به مواد نفتي اشاره كرد.
همچنين در اين جلسه موضوعاتي نظیر لزوم فشار افزايي ميدان مشترك گازي پارس جنوبي، ايجاد زيرساختهاي نرمافزاري و مغزافزاري و سخت افزاري، استفاده از کامپوزيتها، مهار گاز فلر، طراحي و ساخت واحد توليد افزايه سبك كننده سيمان، طراحي و ساخت واخد دانه بندي گوگرد در مقياس صنعتي، اجراي پروژه مديريت خوردگي، شيرينسازي زيستي گاز به منظور كاهش فلر
از سوی روساي پرديسهاي سهگانه پژوهشگاه بعنوان زمینه هایی برای همکاری های آتی مطرح شد.