رییس اداره بازرسی فنی شرکت پالایش نفت امام خمینی شازند:
پژوهشگاه صنعت نفت یک سازمان پژوهشی و قابل اعتماد در صنعت نفت کشور محسوب ميشود
عمليات تعمير راكتور V-632 شركت پالايش نفت امام خميني (ره) شازند با مشاوره و نظارت محققان پژوهشگاه صنعت نفت با موفقيت انجام شد.
مهندس سعید فرهی، رییس اداره بازرسی فنی و حفاظت از خوردگی فلزات شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره) در مصاحبه اختصاصی خود با واحد روابط عمومی پژوهشگاه صنعت نفت با بيان آنكه راكتور V-632 از سال 95 دچار شكستگي شده است، گفت: با توجه به بررسيهاي انجام شده این ترکها در تمام جهات نازل راکتور وجود داشتهاند و تستهای غیر مخرب انجام شده بر روی آنها حداکثر عمق ترک را 50 میلیمتر نشان میداد که همین امر نیز بیانگر نفوذ ترک به عمق بدنه راکتور بوده است.
وی در همین راستا افزود: بر همین اساس تصمیم بر آن شد که واحد آیزوماکس که دارای سه راکتور موازی میباشد با استفاده از دو راکتور دیگر در سرویس قرار گیرد و راکتور V-632 كه از سرویس خارج شده در زمان مناسبی تعمیرات بر روی آن صورت گیرد.
ایشان با بیان اینکه پژوهشگاه صنعت نفت نقش حائز اهمیتی در جهت رفع این مشکل داشته است تصریح کرد: در ابتدا به منظور تعمیر این راکتور با شرکت ژاپنی سازنده آن و پژوهشگاه صنعت نفت مذاكراتي صورت گرفت كه متاسفانه كارشناسان شركت ژاپني پس از بازديد از اين راكتور اعلام كردند كه امكان تعمير آن در سايت وجود ندارد.
وي افزود: از سوي ديگر برخلاف متخصصين ژاپني، محققان پژوهشگاه صنعت نفت اعتقادی به تعویض نازل راکتور نداشتند و روش تعمیر راكتور و حفظ نازل را بسيار کم خطر میدانستند و همین امر باعث شد این موضوع مورد تایید کارشناسان اداره بازرسی فنی پالایشگاه قرار گیرد و به دنبال آن قراردادی با پژوهشگاه در جهت مشاوره و نظارت بر تعمیر راکتور منعقد شود.
وی تصریح کرد: خوشبختانه با برطرف کردن نقص موجود در راکتور آیزوماکس از یک سو امکان افزایش خوراک واحد آیزوماکس از 126 مترمکعب بر ساعت به 162 متر مکعب بر ساعت فراهم شد و از سوی دیگر با اضافه کردن این راکتور به فرآیند تولید، امکان تولید بیشتر محصولات با ارزشترِ میانتقطیر نیز ایجاد شد.
ایشان پژوهشگاه صنعت نفت را معتبرترین واحد پژوهشی و قابل اعتماد در صنعت نفت کشور دانست و گفت: به اعتقاد بنده با توجه به سوابق دیرینه پژوهشگاه صنعت نفت در زمینه تعمیر تجهیزات مشابه در مقیاس کوچکتر در پالایشگاههای تبریز و اصفهان، این مجموعه میتواند برای حل مشکلات و بررسی معضلات این صنعت اولین انتخاب مدیران و کارشناسان باشد.
فرهی بر همکاریهای مشترک دیگری با پژوهشگاه صنعت اشاره کرد و گفت: خوشبختانه پژوهشگاه صنعت نفت و شركت پالايش نفت امام خميني (ره) شازند همکاریهاي بسيار گستردهاي را با يكديگر انجام دادهاند كه ميتوان به مواردي نظير تعیین عمر باقی مانده تیوب کورهها و بویلرها، بررسی علل تخریب و شکست تجهیزات و مسائل مربوط به خوردگی و ارزیابی مواد شیمایی و کاتالیستها اشاره كرد.
ايشان در خاتمه تصريح كرد: عمليات بارگيري كاتاليست در راكتور مذكور با توجه به تعميرات اساسي صورت گرفته انجام شده و خوشبختانه اين راكتور با موفقيت در سرويس قرار گرفته است.